Competitividad en las organizaciones de productores de aguacate en Sucre, Colombia
Date
2018-06-01Éditeur
Pontificia Universidad Javeriana
Type
Artículo de revista
ISSN
2215-7727
0122-1450
COAR
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Competitiveness in the Avocado Producer Organizations in Sucre, Colombiarésumé
La competitividad de las organizaciones de productores campesinos de aguacate en los municipios de Ovejas, Colosó y Chalán, del departamento de Sucre en Colombia, desde el análisis de la competitividad organizacional, fue evaluada en este trabajo. El objetivo fue alcanzado a partir de un estudio descriptivo correlacional, una metodología cuantitativa y un método inductivo analítico, cuya fuente de información fue un cuestionario realizado en las cuatro organizaciones estudiadas. Los resultados indican que las organizaciones productoras de aguacate estudiadas en Sucre tienen bajos niveles de competitividad, lo que imposibilita su entrada al mercado internacional.
Abstrait
This work evaluates the competitiveness among the avocado peasant producer organizations in the villages of Ovejas, Colosó and Chalán, in the Colombian province of Sucre, under the organizational competitive analysis. The objective was accomplished based on a correlational descriptive study –which is both a quantitative methodology and an analytical inductive method– with a questionnaire applied to the four studied organizations as the source of information. The results indicate that the studied avocado-producing organizations in the Sucre province have low competitiveness levels, which makes them impossible to tap into the international market.
Lien vers la ressource
http://revistas.javeriana.edu.co/index.php/desarrolloRural/article/view/22275
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